JAK SE NESE
nese se
ó jak se vznosně nese
prázdná nádoba druhým na odiv
s nikým nesnese se
jen v sebe zahleděná
ač jinak vzhledná žena
postrádá byť jen malou stopu
po noblese
když ovšem objeví se
ta co má jiskry v očích
s grácii v úsměvu zasnoubená
jejíž krása přímo z nitra vyvěrá
k obdivu druhých pne se nenuceně
kdo nevzdal hold by ženě
ať nahlas či snad pro sebe jen tiše
ta vládkyní je říše
všech milovníků opravdové krásy
dáma s dráždivou vůní uličnice
nese ji samo nebe nad zemí
ta nestýská si
na malou pozornost kolemjdoucích
umí své kouzlo sdílet ladně a přirozeně
se všemi
Praha, 21.1.2019
https://www.youtube.com/watch?v=cAv0Wb3PsTk
#řeč_očí
21.01.2019 18:09:53 | Nekonecnafrontanaslevyzakcniholetaku
Hádanka,spěje k duze, tuze...:-)
21.01.2019 17:23:24 | básněnka
Neznám ženu, která by nebyla hádanka - byla by to pak ještě vůbec žena...? :-))
21.01.2019 21:12:09 | Amonasr