Anotace: Poetry-odpověď tak trochu pro Amonasr :-) Aneb, jak poezii vnímá Jasnim de Paris :-D
Poezie
je hořkosladké blues v papírových
pažích
a taky nahota veršů
co proniká do davu
Poezie
není když ze všech sil
se snažíš
znásilnit verši
i svou hlavu
Ale co je poezie?
Jen tiché šplouchnutí
měsíce o hladinu
jezera
Malý úšklebek
knihovnic
na konci večera
Déšť v provazech
na stezce pro pěší
dřív než se rozplyne
do rešerší
Nejen vše
co má svůj rým
Když miluji
a nemyslím
Jen píšu
Píšu do našich
těl
bez řečí
bez svědků
a bez
světel