Matka měst
Matko měst, moje Praho,
kolik toho v sobě skrýváš?
Hnus,špínu a také blaho,
když na Žižkov se díváš.
S nádechem pervitinu
kráčím tvými ulicemi.
Já nevím, kde hledat vinu-
proč potýkáš se s nemocemi.
Jsi krásná a ohavná zároveň,
moje Praho, umíráš.
Ne zěmětřas, ne povodeň,
ale lidé zničí tvoji tvář.
Nesnáším tě Praho
a zároveň tě miluji.
Chci ještě vidět tvé blaho,
než úplně tě zfetují.
Přečteno 271x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Kapka
Komentáře (0)