Ve stárnoucí kráse,
jež zrodila se někde v čase
napsáno bylo mnoho příběhů.
Když věci daly se náhle do běhu.
V jedné krátké chvíli,
v jeden okamžik,
dva tu náhle byli
a byl to jenom mžik.
Pak zmizeli a čas běžel klidně dál.
Nikdo se však nesmál a nikdo se neptal...
V nesmrtelné kráse,
jež byla jim snad osudem,
objali se v pase
a zarděli se se studem.
Náhle však někdo zhasnul svíci
a ve tmě věčnosti přející
snad se i zeptal.
Kdo ví, co bylo dál ...
Na kámen větrem vonící
položil novou kytici
v té chvíli a v ten okamžik,
v ten jediný mžik
vůbec nikdo se neptal
a vůbec nikdo se nebál, co bude dál ...
Na kámen květem voníci,
Na kámen větrem ošlehaný,
dáváme vždycky kytici,
jež zhojí naše rány.