~~~~~~~
Řeka je život řeka je voda
je taky štěstí někdy i zloba
protéká městy i mezi paláci
ani jinde nic ze své krásy
ta řeka neztrácí.
Nemusí to být Temže ani Nil
milý raději na našich tocích byl
sjet třeba Sázavu a taky Orlici
nebo jinde od břehu ke břehu
jen se mnou na pramici.
Potom jsme u řeky stanovali
tam pod vrbou a při měsíci
jsme se milovali,smáli,povídali
a ta řeka tak krásně šuměla
vzpomínáš jak to ta řeka uměla?
Rybu jsi k obědu chytil na háček
já dala vodníkovi mašli na fráček
a viděli jsme i Rusalky jak tančí
v bocích se v rákosí ty holky
vlní a dokolečka točí.
Sumec jim květ leknínu podává
ve vlasech Rusalek je to paráda
a vodník ten si na té vrbě sedí
jen se usmívá a na tu krásu
při svitu měsíce hledí...
Krásně je u řeky
~~~~~~~~