Anotace: Poutní vrch Cvilín se nachází nad městem Krnovem. Od středověku se zde konají církevní poutě.
Na Cvilíně
Na kopci za městem v samotě stojící
Kostel tu po věky pro zbožné věřící
Svit nebeské luny jej ozáří na chvíli
Nocí se mihne jak maják na míli
Vánek se prohání v korunách stromů
Poslední Otčenáš a zpozdilý poutník odchází domů.