VZTEKY A PRŮMĚTY
jsi průmět světa
jsi víc
jsi svět sám
každá proprieta
která ti je drahá
každá píseň
umělec
vše a všechno
co ti mluví z duše
blízké je ti
srůstá s tvými city
s vědomím
to je ten tvůj svět
mnohem lepší než ten cizí
nejsi přece Bohem
jsi jen člověkem
máš svaté právo na omyly
na pravdou prohlášenou lež
na svůj malý i větší vztek
když tvůj favorit se neprosadil
na ukřižování druhých
i když jenom slovy
možná se na mě právě zlobíš
že nejsem z té tvé líhně
o nic však lepší ani horší
než jsi ty
také mi krev občas vaří
i já mám stránky ve svém snáři
často spálené
jsme děti jedné Země
hloupé i chytré
hodné i zlobivé
když já ti dnes hnu žlučí
zítra to oplatíš ty mně
Praha, 4.2.2019
https://www.youtube.com/watch?v=M9BNoNFKCBI