Písmena, slova jež klademe do básně
pěšinky od jedné ke druhé duši
pod kopýtky koním zelená nevadne
zpěvům až z oblaků nebuďme hluší
Čteme a píšeme v sobě i v básních
do srdce si každý své verše střádá
krajina života cestou tou zkrásní
se slůvky lásky co člověk si žádá
Do knih i dopisů vléváme city
literou žije příběh náš i cizí
vysněný svět, i ten co námi žitý
čerpáme vzájemně proudy své ryzí