Krok se urazil
Prostředkem davu,
k okolí netečně,
osoba milá
pospíchá statečně.
Leč chůze čilá
náhle se zadrhne.
Co se to stalo?
Krok se urazil!:
'Nejsem tak nudný!
Nechci být pouhou
jednotkou chůze!
Nechci dál otročit
té chodící lůze!
Chci být tím krokem
s korunou královskou.
Chci něco znamenat
a jít si cestu svou.
Chci být tím krokem,
co vede do neznáma.
Chci vést i tam,
kde každý mě poznává.
Chci být tím krokem,
co rozvlní boky,
s hudbou pak povedu
taneční kroky.
Krok, co Tě dopředu
vykročit donutí.
Blesk nebe pročísne-
já zas Tvé strnutí.
Chci být tím krokem,
co rozpráší nicotu.
Vstoupím do světla,
jež pohltí temnotu.
Být velkým skokem
pro lidstvo samotné,
má éra začíná,
ta stará zanikne.
A u všech výmolů
přeji si hlavně,
neskončit potopen
v smradlavém... bahně.'
...
A tak, jak to krok chtěl,
když se urazil,
osobu milou
na zem porazil.
Přečteno 307x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, Now, Kapka, Frr, Schedir
Komentáře (4)
Komentujících (4)