Dolma La
Sú ich tam stovky kedy-tedy..
z Dolma La pass odbočím vľavo
k pupku sveta, sú dva, ich stredy
chŕlia ohne, kam tvrdohlavo
prchavé sféry oranžové
nasledujem do vyčerpania
po koľkýkrát zasa, poznove
roztáčam koru, trup sa klania
bieloskvúcej sa pyramíde
rozfúka dych na všetky strany
padavý vietor, nikde inde
nenájdeš hojnejší zdroj prány
keď nadíde noc, zmrazí pohľad
môj k siluete Svätej hory
uprostred nekonečných hromád
skalísk a brál vetrom navzdory
Přečteno 228x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, šerý
Komentáře (0)