Cesty nazpět
.
Ostříhal jsem ti pentličky Vodnice
a prsty mě nýčko svrbí
mám přítele nahoře - oko pana Měsíce
i dole - záda paní Vrby
Sedávám rybníku v zátylku jeho příšeří
chladnoucí ruku obmotánu pentlemi
a Vám Měsíci a Vrbo bol ten svěřím
než ústa oněmí
Vykvákaly žáby co šuškají si potáplice
kdosi u dna nářkem se hrbí
ohnutá záda bujná kštice
podvodní bují drby
Pročekanými šery před svítáním
jimž bloudím se do tmava
poprásknul mi led - nastává tání !
Čas zhojit místa bolavá
Chvíle kdy oprýskanou hladinu zbělí rozednění
ukolébán bezčasím lehce klimbnu
křik ni mlčení od teď není
pádem k hlubině podruhé přilnu
.
.
Přečteno 255x
Tipy 6
Poslední tipující: Jort, breberkar, Kapka, Frr, šerý
Komentáře (2)
Komentujících (2)