On:
Jsi líbezna píseň
co zní mi v uších
jsi skřítek co v srdci mém
kladívkem buší
jsi nádhervánek co hladí mě
každičkou hláskou
jsi nádherná princezna
skrytá pod maskou
Ona :
a tys jako moskyt
Co nedá mi spáti
povodeň co stromy
z kořenů vyvrátí
nech mě jít dýchati
z plnýc plic
dej mi pokoj
a jdi pryč
On :
ó tvá spanilá zloba
mou duši laská
jsi moje všechno
jsi moje láska
vem si mě drahá
buď moji paní
krásnou jak noc
krasnou jak svítání
když jeho slova uslyšela
zděšená byla
a z okna blízkého
vyskočila