V noci sedím v stínu svíce,
nemám sílu, žíti více,
svoji bolest předám peru,
když píši dopis v šeru.
Linky po papíru krouží,
kaňky stékají se v louži.
Trochu se s tím stále peru,
když píši dopis v šeru.
Svět už není to, co býval,
miloval jsem, taky zpíval,
cestoval a byl až v Peru!
Teď tu sedím v šeru.
Moji tvář popsaly roky,
teď už slyším její kroky.
Na milost svůj osud beru.
Přichází si pro mě v šeru.
Plamen nemá síly více,
Právě zhasla moje svíce.