Anotace: Byla jeho inspirací
Byla docela obyčejná Jako myšlenka
která už nemá co ztratit
Mohla si balancovat nad propastí
svých plných rtů
a nebo už nikdy
nepromluvit
ani
slovo
A přece ...
Když jste oknem a životem plujete
dýcháte jen tak na ventilačku
s ulomenou klikou a garnyží co by mohla být
vaší tetou
zatímco kreslí jen přísnou linku
vašeho obličeje
Něco jako obočí
bez záclon
a jedním háčkem
zarytým hodně hluboko
Nemáte co ztratit
Ale ona
Byla docela obyčejná
Jako mlha v závoji dálkových světel
co večer objímá v zrcadle svou nahou duši
zatímco smývá duhovou pěnu všedních dní
A pak ji uviděl
V odrazu okýnka Na konci tunelu
Někde mezi Muzeem a Můstkem
Už nikdy nevyhnal
Freuda ze svý hlavy