Anotace: Nemůžu ji dostat z hlavy: https://www.youtube.com/watch?v=1ST9TZBb9v8
Koupeš se ve vaně s hloubkou oceánů
Žraloci značky Gilette zůstávají přikurtovaní
Ke smaltové pevnině z bílých oblázků
Asi aby nemohli jen tak uplavat i s hektolitry
Modré krve která ti prý proudí v žilách
S křehkostí Rusalky popíjíš víno a s každou další
Petrou lightkou ztrácíš hlas
A slova najednou nemají sílu
Přebít to chraplavé ticho mezi koleny
Co z pěny vystupují
jako souhvězdí lyry
zatímco teplo uniká ven
něžnou parou opilosti
výčitek a dezinfekce
Pluješ vanou jako by byla tvým vesmírem
Nebo korytem pro život neslučitelný se smrtí
S nadhledem kormoránů rozevíráš křídla
A pouštíš lahev s dopisem na rozloučenou
Ať si pluje sama Třeba ji někdo najde
Jako tebe
Vyhaslou úspornou žárovku
Škytající tmou
Ale to už bude pozdě hledat
Maják nebo Kotvu
Až tě večerní zprávy pro zvýšení sledovanosti
vyplaví zpět mezi dravý lid
a politicky korektní reportér prohlásí žes'
„…podlehla zraněním neslučitelným se životem…“
do oceánu ve vaně- se ztíží sotva vejdou molytánový saně..co náš privátní vesmír ovšem jednou vyplaví toho se žádnej rozesnělej psavec /naštěstí !/ nikdá nezbaví****:-D*ST* :-D*
18.03.2019 22:20:56 | Frr
diamonds and rust... neznám
12.03.2019 14:08:13 | ewon
Poprvé jsem ji slyšela od Judas Priest, ale Joan Baez tomu dodává něco ohromně niterného, co nějakým zvláštním způsobem podbarvuje tyhlety smutné verše...
12.03.2019 14:12:43 | Jasmin de Paris