Ptáci sedí na stromě, vysoko nad spícími poli
Zazvonil budík a dost nesměle
musím zas vylízt z teplý postele
Zimo zlá, zimo, ať jsi pryč já nechci vstávat
Průvan mi hlavu provětrá
to když jsem vstoupil do metra
Velký vůz jede pomalu a skřípe
od zastávky k zastávce
Nákej divnej tenhle den, dyť to všichni znáte
Snad to tuší černý vrány
co na stromy usedaj
přeháňky se předhánějí
a já do práce musím jít
Co se tváříš kysele...
dyť je dneska pátek...
dyť je dneska pátek....
pátek...