je sobota
a zdá se že bude slunečná
bylo by dobrý vytrhnout děti od počítačů
a vymyslet jim nějakou aktivitu
ale kdo uvavaří, vypere a uklidí?
já jsem každou sobotu chodil se sběrem
máma celou sobotu prala, vařila, uklízela, žehlila a zašívala ponožky
táta chodil na fotbal a potom pivo, kulečník a pivo
děda chodil každou sobotu k panu holiči na holení
babička pekla buchty, štrůdl, bramborový placky, krmila slepice, králíky
a četla mi pohádky
všechno se odehrávalo tak nějak ručně a z očí do očí
proč už se nikomu nic moc nechce ?
aspoň na chviličku se vrátit
dívám se nahoru
a někam mě to táhne
Ano svět se velmi změnil, zejména trávení volného času (sobota). Povídání má dobrou atmosféru a slovíčka sedí. I ta zabarvená jako "tak nějak ručně" nebo "dívám se nahoru".
31.03.2019 07:22:43 | Karel Koryntka
Vše odvála nepohodlná minulost. Tak aby se neřeklo tak trochu souhlasu... že RÁD BYCH. Ale na rituály a lidskou práci NEMÁM ČAS!
Tak tohle už nikdo nezastaví a nastupujte za jízdy.
30.03.2019 13:00:50 | šerý
ani mě se už nechce nad tím neřešitelnem přemýšlet
jen mě občas ta neodvratitelnost trošičku seránkuje:-)
30.03.2019 18:14:39 | Yry