Beztvaré
Mlčení nezmění
sluneční zatmění
nedělní trápení
veršování
Je lepší říci
nebo být tichý?
Na polštáři spící
Závěsy roztáhne
a kapka slzy
se zatřpytí
Nerozumím
Nemohu znát
Nevím jak večer
klidná usínat
Píši jen myšlenky
nemají smysl
nemají tvar
a tak to asi má být
"...a tak to asi má být" tam se ti vloudil rým ze známé písničky. Myšlenky MAJÍ mít tvar. V básničce se prolínají 2 motivy. Ten druhý kdy vůbec nic nevíme (nerozumím nemohu znát) to je možné nazvat "Beztvaré". V první části se hrdinka ptá konkrétně zda je lépe mlčet nebo mluvit. To je správná otázka, nic beztvarého. První část se může jmenovat "Mlčení" nebo "Váhání".
Chceš-li rady pro své zlepšení, jak říkáš v profilu: Básník by měl vybrat JEDNU významnou věc a tu se pokusit vyjádřit. Tomu se říká "autorský úmysl". Tím příště začni.
01.04.2019 08:29:30 | Karel Koryntka