Anotace: (poetická)svačinka
SVAČINKA
Svým nástrojem blížím se,
bych provedl defloraci,
chtíce chutě broskví.
Ač všecek snažím se,
jde o marnou práci,
kdož ví ?!?
... zatracená konzerva.
Dóminiku niku niku Ty jsi sám jak kouzelník já hříšnou duši mám... bravurní :-))
02.04.2019 06:30:52 | Iva Husárková
Autoři mívají pocit, že v básni musí různě koktat a šišlat, používat slova která normálně neříkají. Třeba "chtíce" nebo "ač všecek". V tom dělají chyby a báseň působí divně, jako když přijde do posilovny člověk ve svátečním obleku a ještě k tomu křivě ušitém.
Až poslední věta je přirozená a dobře česky, takhle je třeba psát od začátku.
01.04.2019 12:32:56 | Karel Koryntka