Básnička je složená většinou z frází. To slovo, které ti připadá krásné a nejvhodnější (září - jasně, hlava - těžká, dým - šedý, kvítí - směje) to je nicneříkající fráze a básnička z takových slov je vyjde strnulá bez života. Naopak dávej slova třeba nenápadná, ale obsažná a výstižná, a uvidíš jak ti to překvapivě ožije před očima.
04.04.2019 10:59:57 | Karel Koryntka
Děkuji za komentář, určitě někdy zkusím něco dle Vašich připomínek napsat. O tom, co je a není nicneříkající fráze, by se ale dalo jistě debatovat. :)
P.S: Ta slova mi krásná nepřipadají. Málo co považuji za skutečně krásné. :)
07.04.2019 21:46:45 | Šíleně smutná princezna