Duch silný
v hloubi duše přežívá
neposkvrněné a osvěžující
nadechnutí se
Srdce v našich hrudích
tluče, bije, burácí
tělo jarním rozkvětem
skutečnou krásou ožívá
Krev v žilách netuhne
plynule proudí
s větrem o závod
životní poutí
Vryje se obraz
poslouží našim pamětem
člověk člověka soudí
Nebe modravé
mraky spolu laškují
jsou jakýmsi námětem
klidu lidské duše
Loudí oči zvídavé
vše je tak krásné
vše konečně zelené
Ta naše země česká
ten můj rodný kraj
Není to jen zlodějna
to je ráj!
https://www.youtube.com/watch?v=MjKEc2a-0rM
Pěkná báseň a ten konec...velmi výstižný.Krásná je naše zem.
25.03.2020 22:56:19 | Jaruška
Je vhodné dát si nějaký vlastní, originální námět a cíl. Jinak naše mysl takto lehce přelétne různá témata od Šumavy k Tatrám, plus video a obrázek - básničce zdánlivě už nic nechybí. Ale chybí to hlavní: sdělení (něco co by opravdu stálo za řeč a publikaci).
05.04.2019 07:28:24 | Karel Koryntka
Kdybych si troufal něco publikovat s očekáváním velikého ohlasu, rozhodně to publikuji rovnou v papírové podobě, pokud by tedy mělo jít o sdělení lidstvu, poselství, důležitou myšlenku nebo jen o důvěru kladenou do životního díla, tedy do očekávaného bestselleru. Zde publikuji naprosto svobodným tokem myšlenek, které leckdy přeskakují z jednoho konce světa na druhý a zahrnují zásobník pohledů, které někomu třeba smysl dávat nebudou. V této básni nešlo o to, abych se zaměřil pouze na jeden bod a ten pitval jako patolog. Naopak se jedná o tok myšlenek, které směřovaly k danému období, tedy jaru a současným událostem, pohled očí na svět, proud myšlenek. Žádný člověk nepřemýšlí pouze nad jednou myšlenkou více než několik minut a i to musí být naprostý vytrvalec. :-)
05.04.2019 17:23:16 | Kubíno