Samota je ta potvora
co žere za živa rozum,
přišla jak průvan do dvora
snědla už hubenou kozu.
Samota je nenažraná
má hlad, je stále při chuti,
vchází ráda nepozvaná
své černé stíny ti vnutí.
Je chytrá, ale i lstivá
vloudí se do snů a mysli,
je plačtivá i bolestivá
šklebí se úsměvem kyslým.
Je lepkavá jako smůla
drží se zuby i nehty,
vešla, ani se nezula
pocuchá duši a nervy.
Samota přátele nemá
jak dravec vyhlíží oběť,
k osudu člověka slepá
v hlavě tvé bude si hovět.
Nesnáší veselí a smích
proto se na svět usmívej,
vyžeňte ji z domovů svých
táhni samoto, utíkej.
Podobně jako u "Karmy zdarma" myšlenka vlastně správná, leč podání zaostává, jako kdyby autorovi bylo 14. Ostatně mildo dej si do profilu rok narození, abych ti mohl dobře komentovat.
06.04.2019 10:36:41 | Karel Koryntka