Růžencové slavnosti
ozubená kola času
perforují neúprosně notové záznamy prožitků
do kloktavých melodií
předurčených ke skartaci
v procesu nepřetržité recyklace
na píci pro nenasytné bachory
příštích hovádek
cvak
cvak
cvak
štípací kleště průvodčích věčností
vykousávají děravý rytmus
do sepraných životů
zavěšených na šňůrách průvanů
cloumajících vratkými kolíčky
s rezavějícími pružinami svíravých osudů
navlékaných do růženců
jež do sebe zipovitě zapadají
dokud se nezadrhnou
při posledním odpočítávání
Marrákeš, 9.4.2019
Nebereš si servítky a poetika přes struhadlo. Pěkná práce - zamlouvá se mi.
(To básníš z Maroka? To by bylo super!)
09.04.2019 02:08:02 | šerý
Díky :-) Jj, inspiroval mě takový zvláštní sen a nechtěl jsem o to přijít, tak jsem tam nechal během delšího přesunu naskákat další obrazy ;-)
09.04.2019 09:15:05 | Amonasr