Anotace: ... https://www.youtube.com/watch?v=XqeKtqUN2BQ
Papír
můžeš zmuchlat Ztratit v kapse
Zahodit Popsat
Zapálit
Ale nikdy Ti nevezme
pocit rodinného štěstí
pokud to není zrovna
hypotéka
nebo Tvé štěstí
nevyšlo jako složenka
pro EET
A tak tu klopýtám v moři papírů
a Tvá náruč nabírá kilometry
Tvé zprávy zpoždění
jako vlaky se spadlými
pantografy
co projíždí železniční stavbou
s vetchou opatrností starců
Škoda že kouzla dopisů
jsou již pasé
Čekám SMS
kterou přece nikdo
nemohl zahrabat
do listí
voňavých dopisů
a olíznutých známek
Čekám zprávu
co ukrajuje
z mého času
stejně úspěšně
jako z mého
srdce
A zatímco dobří holubi
se vracejí
Ty nikde
A tak muchlám papír
už jsem mu předal
veškerý svý teplo
a touhu a pot
že jsem se musel
do něj zcela vpít
a reinkarnovat
Ale papír mlčí
Kdyby tak mohl promluvit
lidem do duše
jako poezie
nebo jako to umíš Ty
ale mlčíš s ním
a mou agónií
na zastávce
autobusu
co bude od července
už jenom na znamení
Rozproudila se ve mně do mnoha směrů. Vzpomněl jsem na dopisy, jež jsem psával a na holuby ke čtení i odeslání. Vypadá to, že jaro začalo v rytmu blues (blůz?):)
10.04.2019 21:16:03 | Now
Jaro je zvláštní období :-) Plné naděje i nostalgie, krásy i bolesti, očekávání a cesty svěžesti... A je nesmírně inspirativní :-)
10.04.2019 21:36:16 | Jasmin de Paris