Anotace: ...
Nápad je velmi dobrý a vypravěč s ním tentokrát vystačil, neodbíhá tolik. Nazval bych spíš z "Dívám se z vlaku". Na 1.řádku "dívám se ZA sklo" a "šťavnaté slunce" rozhodně dobře nezní (vzniká pocit že autorkou je žena), až na 2.řádku čtenář pochopí že jedeme vlakem. Pak jsou lepší místa (kecy sprejem, slamník s břízou) i slabší (furt dokola jak repríza, koncentrovaně vytloukly) a "montérky podepsané prací" nebo "Máj od Hynka" zní už křečovitě.
Pokud dokážeme věci dobře přesně pojmenovat, či dokonce obrazně přiblížit, poezie už sama vzniká, pokud nejsme přesní nebo se odchýlíme od tématu, náboj slábne.
23.04.2019 06:59:03 | Karel Koryntka
ba ne, Karle - jak kdy...někdy je to spíš ku prospěchu bohatších odstínů...vzpomeň na P. Verlaina, co psal o tlupě svých Prokletců. "..my básníme odstínem, nikoli barvou....:-D*
24.04.2019 18:49:27 | Frr