Jak to říct správně motivačně? Na tomto poli (války, spravedlnost, odpovědnost, právo, svoboda) je správný muž instinktivně doma, rozumí tomu hned, má dobrý ostrý názor. A teď je nebezpečí že autor v básni uplatní JEN tu dispozici, názor, není tam v pozadí prožitek nebo vlastní poznání. Výsledkem je podobné dílo jako když autorka žena mluví básnicky o kráse. I když to vypadá úplně jinak, jde jen o jiný druh frází, "mužné fráze".
24.04.2019 11:39:14 | Karel Koryntka