někde tam byl život předtím než ses narodil
rok je starý oplešatělý chlap v riflové bundě
který si nechává svých pár dlouhých vlasů
na památku ztraceného mládí kdy něco znamenal
a kdy mohl být kým být chtěl
teď je to starý okap co je děravý a každý na něj sere
nikdo neví že jsi nikdo tě už nepotřebuje
ty už jen zdechneš a zapomenou že jsi tady vůbec kdy žil
a je mi to líto
je mi z toho smutno
kolik posledních nocí máš ještě před sebou
kolik prázdných dní tě ještě bude naplňovat
kolik delfínů uneseš
stal jsi se námořníkem na pirátské lodi a unášíš tak zlé časy
až do ztracena
piráte
kam kráčíš kam tě nohy zavedly
buď už doma se mnou a nechoď pryč
zakryj stopy po horších časech vezmi si deku a usínej se mnou večer při televizi
prosím nechoď už nikdy pryč
buď se mnou šťastný
jako dřív
někde tam za oknem je svět
díváme se spolu na hvězdy a už vůbec nic nepotřebujeme
víš že svět tady byl i když ses ještě nenarodil
všichni tančili zpívali válčili a vraždili
dávno před tebou
rok je shnilé jablko které nikdo nezvedne ze země
když jsme byli malí chtěli jsme od vás pryč a když jsme teď velcí
vidíš ty mraky
umíš mě vyhodit až do mraků
?
neumím si představit že už tady nebudeš
cestou do hor jsem ztratil tu chuť a radost z cesty
zase se vrátím
najdu si místo tam kde to má všechno být
takové jaké to má být
jo tati
Niekedy sa nechávam bezcieľne unášať tvojimi básňami... ale túto si ukotvil. poriadne.
04.05.2019 00:56:16 | maryshka008