Je lepší opravit tamtu předchozí než psát (vkládat) nové a nové. Báseň se nedovede jinak bránit než tím že vyjde slabá. Ona odrazí všechno. V tomhle případě téměř podbízivost s níž básník předkládá chytlavé poetické šálení: zahřátí, očištění, vášeň, srdce, okouzlení, oči, pohlazení, pomoc dobré duši, bolest. Ano, to všechno tak nějak v poezii bývá..
07.05.2019 08:20:51 | Karel Koryntka