Hora Méru
Bezejmennou vodu z ledovce piju
bezejmenný horský vzduch dýchám táhle
z dobrých nápadů zde se nedožiju
svítání, měsíční stíny protáhlé
skal kolem dokola do kosti studí
třeskutý mráz u pat v bivaku křupe
zubama naprázdno, ať se probudí
ojíněná bytost, -vstávej, ty lumpe!
pohnout se nejde, co by to co stálo
zády jsem přimrzlý ke skále svaté
pod vrcholem Méru, kde vidím ´halo´
kolem svý hlavy, to kolo kulaté
najednou mizí, žít budu snad dále
jakmile procitnu zamrkám vděčně
na šťastnou hvězdu, půjdu do finále
když nekonečná noc zlátne konečně
Přečteno 268x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, šerý
Komentáře (2)
Komentujících (2)