Albatros letí oblohou
na křídlech svobodou
nad zemí krouží král
ničím nespoután
Vnímám jeho sílu
bez boje vítězí tu
běžím s jeho stínem
křídly ochráněn
Svobodná jeho říše
se mou snoubí se
propojí naše duše
letím s ním aniž tuše
Na vrchol bez úsilí
vystoupat v euforii
nespoután touhami
pokorně se skláním
Moc jenom volný být
bez moci svobodný
netoužím více mít
závaží odhodit
mít tak křídla,se jmenuje jedna má stará báseň a docela jsme se párkrát střetli.
Přeji pohodové přistání :-)
14.05.2019 21:22:17 | Danger
Vlnko že ty chceš parodovat své slavné kolegyně básnířky? Jak jinak si vysvětlit to "letím s ním aniž tuše" - mimo význam, mimo češtinu, ale dokonale krásné.
14.05.2019 09:21:23 | Karel Koryntka