VETŘELCI I HOSTI
k Zemi letí meteorit
kdesi štěká pes
řve opilec
a taky dítě
elektrárenští dispečeři nás chrání před blackoutem
kohosi rozbolelo v krku
hokejisté přilili optimismus k pivu v žilách
aby jim zítra připravili absťák o to krutější
každý svého štěstí strůjcem
ale ne pokaždé
tak je to prostě se vším
blázen na motorce provokuje smrt
kolikrát ještě
než si ruská ruleta rudě vychutná svůj triumf
Číňané nechápou
proč nás vzrušují lidská práva
ani proč rušíme po světě rovnováhu jing a jang
místo respektu si nechceme rozumět
přesto vyžadujeme respekt
každý ale jen sám pro sebe
pes pro svůj štěkot
dítě pro svůj řev
sousedi pro svůj noční klid
básník pro své verše
kritik pro svůj úšklebek
soudce pro svůj absurdní verdikt
moderátor pro svou manipulaci
politik pro své lži
každý pak pro svou existenci
třebas i zbytečnou
tak ať
každého nakonec čeká stejný účet s výzvou
plať a provždy se pak ztrať
k Zemi i poté poletí další meteority
dál budou štěkat psi
řvát opilci i děti
a zástupy básníků
budou do virtuálních sítí i příště vrhat svoje verše
v bláhové naději
že snad nějaký někdy přeci jen neproklouzne
příliš velkým okem
do nekonečné bezvýznamnosti
vetřelci i hosti
Praha, 13.5.2019
https://www.youtube.com/watch?v=9eWewdTkghM
treba do nekonecne ... bezkonecnosti ... hrat cistsi a cistsi hru ... bez uzkosti ... usmev.z
18.05.2019 07:42:55 | zdenka
Hezká sonda do životů mikro organizmů vesmíru jménem člověk. Nespočetně úkonů a povah! Nemít tu pestrou strukturu... a v něm ten společný dezén lidskosti proti smyku na dálnici života, tak si rozbijeme hubu! Vše blbé se kloubí z dobrem a je to jakž tak vyvážené. I jako ten mini organizmus se tetelím nad Tvým básnickým dílkem. Hm, všechny básně prolítnou do Tebou zmíněného OKA. Všechny skončí na lopatě poetického hrobníka. Nu což. Co jednou s nimi na zcela nepoetickém Marsu.
13.05.2019 22:31:57 | šerý
Oumuamua už proletěl, teď se ztratil v neznámém vesmíru, hosti jsou hosti, jen básně nejsou šité vždycky na míru...
13.05.2019 21:55:21 | básněnka