Antika
Anotace: V noci pak, když nastane ticho, žeň sladká kyne v nestřežené samotě. Plútarchos.
.
Květen přízemní mrazíky
Žena mě poslala k sousedům pro dřevo
Jdu potmě se sebou
a říkám si
končí nám doba antiky
Vypuzení zla
tancem okolo stromu
necudný kordax s odhozenými maskami
nahradilo křepčení svatého Víta
Jdu nadávám na tmu
a za mnou svítá
Přepažená katedrála
Každý na své straně
zahaleni v houni
Snad je to dům a oheň v krbu sálá
anebo manéž a v ní smutní
klauni
Optimáti plivou na ně
Vracím se s prázdnou
Zahřeju pohledem
a se mnou vstoupí dým
..dál tápu ve svém schizma
Promiň dnes jsem se vyznal..
To ty stvoříš ticho
z těchto vět
umlčíš ve mně středověk
Na něhu není
Čím ti zaplatím..?
.
.
Přečteno 198x
Tipy 12
Poslední tipující: jitoush, Amonasr, Iva Husárková, Frr, šerý, Pamína, vlnka, Jort
Komentáře (9)
Komentujících (4)