Andělé bez křídel
Slzy bez smutků
Lásky bez zábran
Sex bez lásky
Okna bez záclon
Na konci otázky
Víš, život je někdy vykolejenej vlak
na vedlejší trati
a duše jen vzpomínkou co měla svý sériový číslo
Takys' kdysi voněla novotou
jak knížka co vyšla samizdatem na hodně vysokých
podpatcích
a spadla hluboko do tůně nevědomí
Vonělas novotou a chutnáš pořád stejně
Svobodná a frivolní
provokuješ dědky v parku při krmení holubů
Spíš se svým šéfem
Píšeš prý básně co nemají šťávu
Kouříš a polykáš
A uvnitř jsi už dlouho mrtvá
jako nevěsta Tima Burtona
Uprostřed těch svých kolejí které vedou jen
za výhybky včerejších nocí
Pořád se nemůžu zbavit dojmu vykonstruovanosti tj.necítím za těmi slovy živého člověka a jsem jako čtenář nedůvěřivý. Jak to, že ve chvíli nejzásadnějšího poznání, že je "vnitřně mrtvá", ve chvíli takové katarze, hrdinka hned vyskočí na nohy a blýskne se TV odkazem? (že je jako nevěsta Burtona) Jinak až na poslední řádek je všechno přístupně napsané. Ta knížka ze samizdatu že "vyšla" na vysokých podpatcích to se povedlo velmi. To je tvůj vlastní nápad?
26.05.2019 08:47:12 | Karel Koryntka
Píšeš prý básně co nemají šťávu
Kouříš a polykáš
A uvnitř jsi už dlouho mrtvá
jako nevěsta Tima Burtona
Uprostřed těch svých kolejí které vedou jen
za výhybky včerejších nocí
...tahle část tak tam jsem se brutálně poznala :))))
byl by to to dobrej psychedelic rock
25.05.2019 22:06:06 | xoxoxo