Jsme jen závanem tělesnosti
v čase iluzí
a titěrnosti
že moci se nám chce
každá jen vzdát
rozumem míti rád
se poněkud vytáčí
v návalu soudnosti
ohrožený druh
zrezivělý pluh
a žít na dluh
v budoucnosti
něco jako kost
co hostí
minulost
v blaženosti
lakoty
rozumu prodané
životy
a vůle ve zvůli
srdce na pokraji
rudosti
se propadá do marné
zkratkovitosti
hloubaje
o cestě do ráje
myšlenkově zaostalé
v minutě zralé
to jediné pravdivé
se marně dovolává
citu.