Jarně letní
Anotace: báseň na prahu jara a léta... s věnováním pro J.
Tráva se něžně vlní
ve svíravém rytmu tanga
zárovky pampelišek
blikají a zhasínají ve slunci
bílé hlavičky pohled dolů skloní
tráva mě zalévá jako řeka Ganga
s padáčky se snáším z výšek
troufale s nebývalou elegancí
život v trávě mně baví
v korunách ptáci ladí své trylky
lákavě dýchají kvetoucí stromy
opojně až z toho oči pláčou
vzduch najednou zpopelaví
zatáhne se během chvilky
žár dne se prudce zlomí
a kapky deště po zemi skáčou...
Déšť dohrál svou serenádu
slunce si ustýlá v loužích
večer po silících voní
soumrak rozprostírá svá křídla tichá
polibky tvé si potajmu kradu
když po tobě v samotě toužím
tvá tvář se ke mě něžně nakloní
ucítím motýly uvnitř břicha...
Přečteno 306x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, Amonasr, Now, Laika, Iva Husárková, enigman
Komentáře (5)
Komentujících (3)