Dávám ti v kytičce kousek nebe
tak nezapomeň na anděly
mysli na mě - mysli na sebe
věř v to co ti srdce sdělí
Dávám ti v kytičce kapky vody
tak nezapomeň žízeň hasit
pak sklidíš jeho sladké plody
snad vzpomeneš si na mě - asi
A i když čas běží o překot
remember me - forget-me-not
By bylo lepší prostě "věř TOMU co ti srdce sdělí" přece mu to chceme říct, ne ho mást.
Pak v 2.sloce není jasné k čemu patří "jeho" plody, je tam kytička, kapka, žízeň to jsou samé ženy a najednou "jeho".
Básnička je jinak pěkná i správně nazvaná, avšak zámecká paní ji zkazila na konci, když tam dala "lepší" jazyk. Úplně jako z reklamy a reklama se stala pointou. To jí jistě "srdce" neporadilo, nýbrž televize. (Sorry but ajem your bříza, must tell everythink bad too.)
08.06.2019 08:46:03 | Karel Koryntka