AD ACTA
v přívalech slov
zaniká původní smysl
jak víření bubnů
vyplaví adrenalin
a co pak s ním
až zeptá se hrobové ticho
proč
proč a co dál
slova co pohánějí
a slova co boří
nebo jen zaplavují
po nich když opadnou
samý kal
smyje ho slzavý déšť do kanálů
příbytků hladových krys
a co dál
koloběh pokračuje
ad acta
další spis
Praha, 12.6.2019
https://www.youtube.com/watch?v=H6F_krv2BPk
krásně napsáno, v přívalech slov, zaniká původní smysl...uvěřitelnost...
Dnes jsem byla na rozlučce lidí, které ráda z bývalé práce, ježiš já se sama v sobě kroutila proč tam nejít, nejen že tam byli ti co ráda, ale nabalili se i ti, kteří škodili tak moc, že jsem s nimi v jedné místnosti být nepotřebovala... vyhrála láska, vyhrály vzpomínky na dobro... šla jsem a nelituju ani vteřiny tam...
otevřela jsem v sobě starý spis, ale ať byla jakýkoli netloukl a nebičoval... nebolel... přišlo i uvědomění, že je vše za mnou... že ten novej spis, co teď otevírám je správně... :-)
13.06.2019 00:15:07 | zelená víla
Díky za další zajímavou asociaci - všechno může být někdy špatně a jindy naopak dobře, i odkládání "ad acta" :-)
13.06.2019 10:56:49 | Amonasr
No dneska byla pořádná bouřka s kroupama, tak některá ta slova určitě chytil ten šplách...
12.06.2019 21:47:45 | básněnka
Tyto "přívaly" jsem si nazval odezdikezdizmus. Hezky jsi popsal: Co pohánějí, boří nebo jen zaplavují. Režimy se střídají VŽDY ve vakuu a vždy (nežli si sednou) toho využijí spekulanti, zloději a gauneři všeho druhu. Vlastně naše země už staletí si pouští žilou. Ano, lež a nenávist vždy NAKONEC vítězí nad pravdou! Na to máme něžné zákony a bezednou kolébku AD ACTA. Tvrdím že logika neexistuje a je to dnes jen filozoficky vyčpělý pojem. Lidoběh pokračuje a ukládáme... A Švejkovi by se chtělo něco říct!
12.06.2019 21:09:00 | šerý
Švejk nás měl dobře přečtené :-)) Přiznám se, že jsem si celého Švejka pořádně přečetl teprve nedávno, odrazovalo mě dosud od něj to, že nemám moc rád ono tzv. české "švejkování". A teprve po přečtení jsem si uvědomil svou nesmyslnou předpojatost a jak to dílo nemá s tím, co se dnes označuje za "švejkování", vůbec nic společného. Jako obvykle se toto nepochopení smyslu díla vetřelo díky zjednodušeným výkladům do obecného povědomí a autor se může klidně v hrobě obracet, nic s tím už nenadělá. Kolik světových autorů a jejich děl už tento nespravedlivý osud potkal! Při nedávném čtení Švejka jsem tak nestačil zírat, jak se dá břitkou ironií a sarkasmem krásně humorně vysmát onomu šosáctví, které si z Rakousko-Uherska vytrvale neseme jako národ přes všechny historické peripetie až do dnešních dnů. Bohužel stále stejně nepoučitelní. Už aspoň vím, proč je Hašek jedním z našich mála opravdu světových autorů - plným právem. A ve světě možná lepe pochopeným, než u nás. Inu pod svícnem bývá často tma :-) Díky za Tvé povedené ponouknutí k dalšímu zamyšlení :-)
13.06.2019 10:51:06 | Amonasr