VENKU
VENKU
Na dně údolí
teče řeka stromů
les antických sloupů
se stromovou kůrou
zakřiveniny písmen
místo střechy
Z jejich konečků
opadávají listy
na oddávaný pár
Most jako luk
pro výstřel do nebes
jako pila
která chce přeříznout řeku
Dítě poprvé vidí
nábřeží zaplavená auty
mezi nimi volnost řeky
rádo by po ní vykročilo
Ke korunám vrb
které musí být
oblaky kouře parní lokomotivy
která zbrázdila hladinu
Za ní vzletí
samotářští piloti
i kolektivní modeláři
hydroplánů
Přečteno 229x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Kapka, šerý, Frr, Iva Husárková
Komentáře (4)
Komentujících (3)