Když den se bouří
a slunce schová se
pod černým deštníkem
tančívá v loužích
nabývá na kráse
zpívá si rekviem
zpívá si rekviem
v mlze se ukrývá
přichází pomalu
tichá jak stín
když nikdo se nedívá
v přívalu krystalů
zářivých lží
zářivých lží
Berenice
nikdo tě nevidí
daleko od lidí
tančíváš v kalužích
Berenice
oheň už sálá
aby ses smála
Berenice - neslyšíš?
neposloucháš
Od úst jí kape krev
rudá jak červánek
ona se usmívá
ovce a nebo lev
vlk nebo beránek
nikdo se nedívá
nikdo se nedívá
Berenice
nejsi ve vězení
okna jsou zavřený
když slunce svítí
Berenice
zpívaš mi dokola
se zrakem sokola
že prý tě neslyším
neposlouchám
Prý Berenice
od úst mi stéká krev
jsem ovce nebo lev?
stále se ptám
Berenice
ja nejsem šílená
a co to znamená
neslyším
neposlouchám