PŘEHLCENÍ
jen šum
hlasy co nesdělují nic
signály marné existence
znaky jež vytěsnily ticho
čímž zabily svůj smysl
ztratily kontrapunkt
staly se nádory pažravými
slepou uličkou ústící v pekle
ne v domnělém ráji
místo úsměvů škleby
vzteklé
plody mdle monotónní chuti
ve smogu nedozrají
Praha, 18.6.2019
https://www.youtube.com/watch?v=H54qEy4hrqs
Vzduch je znečištěn hlukem. Ticho spoutané dálnicí a slovo se slovem nepodá si ruku. Tolik hrubosti a sprostoty sype se nám s trychtýřů do uší. Tolik přežvýkaných milostných vzdechů matrón. Řečištěm slova "musíme, budeme, je třeba" hrnou se v koryta. Jen vlk se směje a zajíc... ten už naposled. Až vesmír své hvězdy proseje přijde čas na slova. A v sítu zbyde tma a ze slova Země. Tečka.
Opět pozoruhodné lidské zastavení, Amonasre. Tvé reflexe mají cíl zasáhnout. Přeji Ti, hodně "obětí!"
19.06.2019 20:32:10 | šerý
Pozoruhodný je hlavně Tvůj komentář, šerý - tahle Tvá metaforická zamyšlení se mi krásně čtou a vyvolávají ve mně další myšlenkové podněty. Na druhou stranu je mi přitom vždycky i líto, že je nezavěšuješ jako samostatná dílka a že tak možná unikají větší pozornosti, kterou by si rozhodně zasloužily. Tak aspoň přijmi ode mě za ně opakované díky :-)
20.06.2019 10:06:00 | Amonasr
souhlasím s s Tebou Pepo - šerý je u mě "Mistr Komentář č.1"
20.06.2019 13:02:08 | CeP
Ano, vidím to úplně stejně :-) Škoda jen, že se nebodují i komentáře - obdivuji, jak je šerý dokáže psát :-))
20.06.2019 17:31:17 | Amonasr