Anotace: ...
tak dlouho chodil Fan Gok
se džbánem pro vodu
až se mu utrhlo ucho
no a co
já když vypiju několik vín
začnu se chovat jako Čárlí Šín
s ledovým klidem
nadávám lidem
zvířatům, hercům i malířům
gejšám a jejich vějířům
Začátek by šel asi vymyslet lépe, uvést něco co lze slavným závidět, třeba i více případů (když to v závěru hrdina stejně plošně kosí). Třeba že někdo slavný na večírku udělal salto nebo něco... No a co - říká náš suverénní regionální bufet, vždyť já taky.
Poslední sloka jede famózně a básnička je stylově autentická, opět velmi dobrá i nazvaná velmi dobře. Verš "nadávám lidem" zní křišťálově čistě.
20.06.2019 07:52:43 | Karel Koryntka