básnička je vždycky chvíli frázovitá máloříkající (plním si sen, vyžrané srdce) a chvíli přirozeně obrazná a zajímavá (zrnko písku je dílek skládačky) a zase:
obraznost (držím zrnko strouhanky a ten sen znamená složit si poušť)
fráze (až mi slunce propálí paty)
Ty fráze a hezké kousky postrádají souvislost, takže protiklad "prázdnota - poušť" nedává dobře smysl, asi vznikl neúmyslně. Poušť - prší zrovna tak, a název říká pro změnu něco ještě jiného (a opět frází).
V pointě tak nakonec krásný verš, který však nemá pod sebou základ, stojí jako diamant na kupce sena. Básnička je dobře míněná a jemně obrazná. I když jsem jí dal dost času, nedokázala si získat úplné porozumění.
22.06.2019 07:57:07 | Karel Koryntka
Nepíši básně tak aby jim rozuměl každý. Dokonce ani ne proto abych se vypsala.
Jsou to spíše takové střípky ze života a můj život není tak úplně logický.
Název je vlastně takový klíč k básni. Chci si splnit sen, ale vím že úplně se mi to nepovede.
Přesto vynaložím nemalé úsilí pro jeho realizaci, alespoň z části.
Chci poušť (sucho, prázdno, horko) ,ale prší.
Toužím po samotě, ale přesto na někoho čekám.
Nemám moc ráda takové to rozebírání básní na určité body protože báseň pochopíme spíše jako celek. Přesto děkuji za názor.
22.06.2019 10:22:45 | Avola
Avolo, je to nádherné :-)
18.07.2019 17:14:02 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA
díky (nečekala jsem)
19.07.2019 14:51:26 | Avola
Jseš vnitřně nádherná a jemná bytost.
19.07.2019 14:52:31 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA