každý se sebou
setká se
jednou
v kráse
ve špíně
pozná se
ulicí provane
ve vlastním nadechnutí
poprvé
prvně
jako to dítě hravé
co bezelstně dává se
fér plej hraje
Někdy se člověk toho v zrcadle pěkně lekne, možná se i zastydí a něco se sebou udělá :-)
04.07.2019 17:27:45 | vlnka
začátek je velmi dobrý až do té ulice, tam mělo přijít potvrzení té změny sebepoznání. Ano ano, to je správně, cítí čtenář, člověk se pozná ve vlastní špíně, pochopí co je zač - a co se pak stane? co bude? ptá se takřka dychtivě ... ale ona tam přišla snad ze zvyku fráze, která nic sdělit nedovede.
Básnička ale může skončit na řádku "pozná se" a bude pěkná i tak. Nebo jí ještě zkus na hloubce a smyslu přidat.
04.07.2019 14:01:53 | Karel Koryntka
Líbí se mi... a moc. Nemnoho trefných slov v přelidněné ulici světa. Povedená, Zdenko.
04.07.2019 12:15:23 | šerý
osvobozuje a léčí... krásná ST :-))
04.07.2019 12:11:37 | Iva Husárková