Slunce září v líném letním dnu,
času, kdy mraky tají jako led.
A zlaté paprsky padají na pln úrodných sadů svět.
Na okamžik, snad v lehkém omámení,
tvé polibky se mění v med,
není sladší věru ani ten nejkrásnější květ.
A jak se obzor za obzorem střídá,
horko přichází i s večerem,
v mé hlavě neznámé pokušení se zmítá.
Vzlétnout tak jako vrabec,
zbavit se rtů a snů,
zapomenout na nesnesitelnou pomíjivost letních dnů.