Svědomí
Anotace: jak utopit sny, které se nikdy nemůžou stát? a jak uklidnit sebe...když-kolikrát, to nejde
V lahvi suchýho vína
topím své slazavé údolí
jak pichlavej kaktus co dřímá
na okně v mém pokoji
chytré dotazy a filozofické kecy
mezachrání mě svědomí
co dřímá na dně tý lahve s iniciálou mého příjmení
zamýchám sny se země a popela
v hltavé žízni je utopím znova
na dně tý flašky...
nač tolik dřiny, vždyť stejně objeví se znova
ať už v mých očích nebo mezi splašky...
těch naivních nadějí nezbavím se nikdy...
a svědomí bodá jak ten nicotnej kaktus...
kdo jest bez viny?
Komentáře (0)