už nechtěl být součástí
toho poklidného života
stačí zbavit se jeden druhého
nabrat dech
a potlačit strach z neznáma
-
mlčení, jako výraz nudy
něco se s ním děje
čeká na znamení
jen přejít k věci
na co myslíš?
až potom
až to bude za námi
básnička má myslím pravou atmosféru chvíle před zánikem vztahu, kdy hrdiny přestává trápit společný nezdar a obracejí se už k praktickým otázkám jak rozchod uskutečnit. Čtenář si skoro přeje aby báseň byla vymyšlená a tím méně cenná, než opravdově smutná. Já věřím že spisovatel se má se bát neznáma a vážit si klidu. Nebýt jako např.umělci bohémové, kteří žijou divoce v nepořádku, často dokonce s představou že to jejich tvorbě prospívá.
12.07.2019 13:56:50 | Karel Koryntka