"nemůže se najít
proto tak chlastá"
šeptala mi do ucha
jeho opilá žena na nádraží severozápad
"ale hlavně nechce šukat!"
to už křičela na celej perón
...
"povídá, že není oplodněnej láskou!"
...
trpělivě jsem naslouchal
v soucitném kabátě
jenomže poetickou linku důvěry
přerušil můj vlak
a dým z nedaleké chemičky
zakryl slunce
které není pro každého
Veřejný prostor patří všem, a každý jednotlivec hned pozná kde se ocitl, výrazu "v soucitném kabátě" chybí ironie kterou se jinak hrdina brání jako většina cestujících nuceně vystupujících na tomto sociálním jevišti. Výraz "jenomže" v celkovém smyslu také není úplně sehraný. Mohlo tam být buď "lačně naslouchal" nebo "naštěstí" místo jenomže.
Závěr je povedený, práce dobře uzavřená a dobře nazvaná.
17.07.2019 07:01:13 | Karel Koryntka