V KLECI
má raději své představy
o sobě
o životě
než život sám i sama sebe
jací doopravdy jsou
rád se s nimi mazlí
s těmi představami
uznává z lidí jen takové
co je sdílí s ním
zvlášť když se navzájem klepou po rameni
spolu v jedné kleci
ti co nesnášejí změny
lepší je mít vše jednou provždy jisté
přeci
po ruce kýbl s pestrými nálepkami
pro všechny jinak smýšlející
jen koncovka se na všech opakuje
- isté
Praha, 7.8.2019
https://www.youtube.com/watch?v=Tx9ycwCLA_Y
Klec je na houby a s volností neumí se zacházet. Zde obě strany mince a hodnotu nerozeznáš.
Zapšklý klub Stojaté vody, by mohl hlásat "K plodnému pokroku, s pochybnostmi v rozkroku."
Na druhé straně. Být zahleděn do vlastní blbosti dokáže jen idiot a stagnující politik-konzervativec. Lep abstraktní nálepek olizují novodobí lepiči omšelých plakátů minulosti.
Všechny ty odezdikezdisty, bych do té klece nahnal a nechal na dietě myšlenek. Když osobní pravda vítězí, je k fanatizmu nedaleko.
Tvá další povedená "reflexní poezie*" Jsi hledačem lidských malostí.
Ten vložený clip hudebního panoptika mi připomněl scénu třicátých let z filmu "Cabaret." Mimochodem jedním z mých oblíbených.
08.08.2019 01:21:12 | šerý
Díky za další pěkně empatický komentář, šerý :-) Řekl bych, že hustota kádrováků na kilometr čtvereční je u nás už mnoho desítek let víceméně konstantní veličina, jen ty barvy se mění podle momentální ideologické konjunktury... :-)
08.08.2019 09:57:31 | Amonasr
Myslím, že není dobré žít v kleci. Ale pokud máme vznášecí se sny bez půdy pod nohama... asi tak:)
07.08.2019 21:07:48 | clafoutis
Není nad vznášecí sny. A když při nich občas půda pod nohama ujíždí, to jsou úžasné okamžiky... :-))
08.08.2019 09:52:08 | Amonasr