Občas se mi pořád zdáš
a tvá kůže je skoro pokaždé čerstvě neochočený chrlič
prasklinou u rtu utíká čistá voda
přikládání jazyka na to místo vnímám jako rituál
chuť tvého kamene bych definovala jako hořkou a těžko vyplivnutelnou
každý rok
je to těžší
tě necítit
do zad přitlačený utrhnutý kus společné historie
kolébá město k melancholii
nevycházej ven
jinak se nakazíš
a já
chytám do konvic tvou vodu
budu poslouchat jak se vaří
budu připravovat čaj
do tvých rukou
do starých šálků
do prohlubní svých klíčních kostí
do spár tvého kamene
ať je co pít
až přijde zima a mráz
a až zaklíčí hluboko v morku kostí
a spárách
tvého kamene.