Perzeidy
Deň sa končí, keď sa zmráka
kto prichýli úbožiaka
ktorý z hviezd strepal sa nadol
online voľný pád nezvládol
z ohnivej šou malo čosi
hviezdne dievča s driekom osy
hlboko sa uklonilo
- Vitaj! Čo Ťa uronilo
z oblohy hneď za súmraku?
neuveriť svojmu zraku
môžem, keď sa rozplynula
len čo som - Poď! pokynula
prstom, čiara do oblúka
tmavá noc chat neponúka
ani net, čuduj sa svete
- A čo ďalej? Ak poviete
ukončím tú rozprávočku
uprostred, mám smietku v očku
abo slzu, abo v oboch
slzy nie sú vždy na osoh
vyplavia ten hviezdny z oka
prášok, vtáctvo ho vyďobká
na druhý deň skoro z rána
Perzeíd nebeská manna
raz do roka padá zhora..
Všimla si si, voľaktorá?
Přečteno 227x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr, Avola
Komentáře (0)